استفاده از رسانه های اجتماعی جهت تقویت خدمات مشتری
رسانه های اجتماعی به عنوان ابزار تاثیرگذار برای برقراری ارتباط با مخاطب و تقویت خدمات مشتری است. به همین دلیل است پلتفرم هایی مثل؛
- اینستاگرام،
- یوتیوب،
- فیسبوک،
- و غیره
به یکی از بهترین مکان ها برای فعالیت کسب و کار شما و ترویج محتوا محسوب می شود.
در حالیکه بیشتر شرکت ها از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند تا بتوانند از کاربران این پلتفرم ها برای معرفی هر چه بیشتر خدمات یا محصولات استفاده کنند. مشتریان مدرن نیاز به راه حل های اساسی و کلی برای مشکلات خود هستند. پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی به صورت کاملا رایگان برای برقراری ارتباط کسب و کارها با مشتریان جهت تقویت خدمات مشتری یک فرصت بی نظیر فراهم کرده اند.
در حالیکه چت های زنده و ایمیل می تواند این ارتباط را برقرار کند. این بسیار مهم است که کسب و کارها بتوانند از همه ابزارهای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.
مخاطبان شما نباید در صورت نیاز به پاسخ سوالی از سایت رسانه اجتماعی یا اپلیکیشن آن خارج شوند و در محیط دیگری وارد شوند. این یعنی ضعف ارتباطی برای یک کسب و کار!
در این مقاله تلاش بر این است تا بتوانیم در مورد بیشتر کانال های کلی ارتباطی رسانه های اجتماعی جهت تقویت خدمات مشتری سخن بگوییم:
-
اینستاگرام
اینستاگرام برای برقراری ارتباط کسب و کارها یکی از پر طرفدار ترین پلتفرم های رسانه های اجتماعی است. بخصوص در زمینه تبلیغات اینفلوئنسری توانایی های بسیار زیادی دارد که می تواند به راحتی آگاهی از برند را طریق پست ها استوری ها به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
با یک استراتژی صحیح، اینستاگرام می تواند یک ابزار ارزشمند برای برقراری ارتباط با مشتری شود.
- جدا از محتوای پست شده،
- رد گیری اشاره های برند،
- هشتگ ها می تواند به شما کمک کند.
- بدانید دنبال کنندگان شما درمورد کسب و کار شما چه می گویند.
- و شما می بایست چه واکنشی را با توجه به آن نشان بدهید.
چیزی که در مورد استفاده از اینستاگرام می بایست مد نظر قرار داد، زبانی است که شما برای پاسخگویی به کامنت ها و پیام های مستقیم مورد استفاده قرار می دهید. استفاده از کلمات غلط، یا عبارت نا مناسب می تواند مکالمات شما را به مسیری اشتباه ببرد.
در مقابل، اگر شما به دنبال کنندگان خود توجه کنید، به تن صدای آنها توجه کنید، از آن در پیام های خود استفاده کامل ببرید و در پیام های مستقیم خود دقت کافی داشته باشید به راحتی می توانید یک تعامل سازنده از طریق پلتفرم اینستاگرام داشته باشید.
برای مثال: عملکرد برند لوازم آرایشی مک در اینستاگرام
برای لوازم آرایشی مک، یکی از موفق ترین استراتژی ها استفاده از رسانه های اجتماعی بوده است. این برند توانسته با استفاده صحیح از پلتفرم اینستاگرام در جهت تقویت خدمات مشتری، بدون در نظر گرفتن تفاوت های زبانی به تمامی نظرات پاسخ دهد.
این نشان می دهد تا چه اندازه این برند از این رسانه اجتماعی برای برقراری ارتباط صحیح و قوی بهره می برد.
-
یوتیوب
امروزه یوتیوب 2 میلیارد کاربر فعال به صورت ماهیانه در جهان دارد که آنها به دنبال محتوای سرگرم کننده و پر محتوا هستند. این جمعیت باعث شده است. یوتیوب به یکی از قوی ترین کانال های ارتباطی برای معرفی محصولات و خدمات بشود. در حالیکه این پلتفرم؛
- سیستم پیام مستقیم ندارد،
- اما بسیاری از برندها به راحتی می توانند نظرات و پیام های مخاطبان را مطالعه کنند.
- و به آنها پاسخ بدهند.
برای مثال: پلی استیشن
یوتیوب به عنوان یک رسانه اجتماعی، یکی از قوی ترین کانال های ارتباطی برای برقراری ارتباط با مخاطبان است. بخصوص با توجه به امکانات مناسبی که برای اشتراک گذاری ویدئو فراهم شده است. کسب و کارها می توانند با فراهم کردن محتوای مناسب ویدئویی که شامل؛
- محتوای آموزشی،
- پاسخگویی به سوالات،
- و کاربرد محصولات و
- خدمات است مورد استفاده قرار گیرد.
برای مثال، پلی استیشن، یک دستورالعمل واقعیت مجازی، جهت راهنمای استفاده کاربران ایجاد کرده است. که کاربران از این طریق می توانند مراحل استفاده از این کنسول را در بازی های خود به بهترین کیفیت بیاموزند. این محتوا به صورت ویدئویی تولید شده است. این ویدئو با هدف ارائه اطلاعات کامل به مشتری جدید جهت استفاده و بهره برداری حداکثری بازی در اختیار کاربران از طریق پلتفرم یوتیوب قرار گرفته است.
-
فیسبوک
فیسبوک یکی از فعال ترین پلتفرم های رسانه های اجتماعی در خارج از ایران است. جالب است بدانید 2.6 میلیارد کاربر فعال به صورت ماهانه در این رسانه اجتماعی فعالیت می کنند. اما اولین قدم در راستای استفاده صحیح از فیسبوک این است که شما درباره مشخصات افرادی که از آن استفاده می کنند اطلاع پیدا کنید.
اگر بخواهیم درباره جامعه مخاطبان فیسبوک صحبت کنیم؛
- مخاطبان فیسبوک رنج وسیعی از افراد بین 18-64 سال را در خود جای داده است.
- بنابراین شما می توانید از طریق این پلتفرم قدرتمند به رنج وسیعی از مخاطبان هدف دست یابید.
برای مثال: استارباکس
اگر نگاهی به دور و اطراف داشته باشید خواهید دید؛ بسیاری از کسب و کارها از پروفایل فیسبوک خود برای برقراری ارتباط با مشتریان خود و بخصوص بخش خدمات مشتری استفاده می کنند. برای مثال استارباکس، هر پستی در فیسبوک می گذارد افراد بسیاری هستند به سرعت به آن واکنش نشان می دهند و نظرات خود را منعکس می کنند.
در یکی از این موارد مشتری از تجربه نه چندان خوشایند خود از یکی از شعبه های این برند می گوید. همانطور که در شکل قابل رویت است؛
- استارباکس به سرعت به این نگرانی پاسخ داده است.
- و از مشتری می خواهد شعبه مورد نظر را به صورت پیام مستقیم برای استارباکس ارسال کند.
این مسئله که شما بتوانید با سرعت و کیفیت بالا در پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی به مشتری پاسخ دهید، امری بسیار حیاتی و مهم است. البته توصیه می شود برای جلوگیری از اشتباه و گیج کردن مشتری لینک کوتاهی از آدرس خود را در انتهاب پیام بگذارید.
سخن پایانی
امروزه مشتریان دیگر تحمل نخواهند کرد، از طریق فروم ها و آدرس های مختلف به دنبال ارتباط با بخش خدمات مشتری بگردند. چیزی که مشتری به دنبال آن است توانایی برقراری ارتباط مستقیم از طریق یک اپلیکیشن یا پلتفرم محبوب است.
زمانی که شما این طرز تفکر را داشته باشید، مهمترین مسئله؛
- اولویت بندی نیازهای مشتری و
- هدف گذاری برای ایجاد بهترین تجربه برای مشتری است.
تا بتوانید از طریق توسعه ارتباطات به وسیله رسانه های اجتماعی بهترین استراتژی خدمات رسانی را پیش بگیرید.
به خاطر داشته باشید؛
- استفاده از یک کانال ارتباطی صحیح و
- قدرت گوش دادن صحیح اجتماعی،
- شما می توانید بهترین راه حل ها،
- یک تجربه فوق العاده،
- و دلایل بسیاری دیگر جهت تبدیل دنبال کنندگان خود به وفاداران و طرفداران برند خود ایجاد کنید.
نویسنده: دکتر پدرام بهیار
بدون دیدگاه