راه اندازی موفق کسب و کار جدید

نکاتی در مورد راه اندازی کسب و کار جدید

راه اندازی موفق کسب و کار جدید

نکاتی در زمینه راه اندازی موفق کسب و کار جدید وجود دارد که کسی به شما نمی گوید.

این مقاله به نقل از مصاحبه ای که با مایکل دل انجام شده تهیه شده است. کسی که شرکت بین المللی دل را راه اندازی کرد. مایکل دل می گوید “کارآفرینی انتخاب من نبود. من یک شغل با درآمد شش رقمی و جایگاه خودم را در محل کار را برای کارآفرین شدن ترک نکردم، حتی برای یادگیری روند کار به مدرسه‌ی کسب و کار هم نرفتم.” همین می تواند نکاتی در مورد راه اندازی کسب و کار جدید را توضیح دهید.

مایکل دل می گوید؛ “زمانی که یک کسب و کار را برای “دِل” ایجاد و مدیریت می‌کردم، شیوه‌ی به وجود آوردن و مدیریت کسب و کار را یاد گرفتم.”

سپس اضافه می کند؛ “من قبل از کارآفرینی در یک اتاقک کار می‌کردم. و زمانی که اخراج شدم، تجربیات زیادی را با رنج و زحمت به‌دست آوردم.”

راه اندازی موفق کسب و کار جدید، سفری باورنکردنی و جذاب است. البته چیزهایی وجود دارند که باید به آنها دقت کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت؛

شاید برای شروع کسب و کار خود به اندازه‌ی کافی خوب باشید اما برای برنده شدن آمادگی بیشتری لازم است.

موفقیت در کارآفرینی

شما نیازمند پیشرفت دائم هستید و باید برای کارتان وقت بگذارید تا هر روز بهتر از روز قبل باشید.

نباید آن‌قدر صبر کنید تا قبل از شروع کار تمام دانش لازم را کسب کنید (شما باید همیشه در حال کسب دانش باشید)، اما قبل از رسیدن به جایی که مد نظرتان است، باید بیش‌تر از آن‌چه اکنون می‌دانید، یاد بگیرید. راه اندازی موفق کسب و کار جدید یعنی همین.

مهارت‌ها و استعدادی که همین حالا دارید، برای شروع کمک‌تان می‌کند، اما برای موفقیت باید بهتر شوید. شما نمی‌توانید به پیروزی برسید اگر هرگز مهارت‌هایی که شما را به این کار کشاند، بهبود ندهید.

خودتان را مورد بازبینی و هدایت قرار دهید.

بازبینی

اگر نتوانید خودتان مدیریت کنید. نمی‌توانید از دیگران مدیریت کنید! این مدیریت شامل آموزش، هدایت، تربیت، راهنمایی و هر کار دیگری که برای رهبری کردن لازم است، می‌شود. اگر نتوانید خودتان را هدایت کنید، قادر به هدایت دیگران نیز نخواهید بود.

دیگر موضوعی که بایستی مد نظر قرار دهید اولویت بندی وظایف و کارهای تان است. این کار سبب می‌شود به اهداف تان برسید. زمانی که یک کسب و کاری را شروع می‌کنید، نه تنها باید کارهای خود را لیست و اولویت بندی کنید، بلکه باید این را هم مد نظر قرار دهید که خودتان باید این کارها را انجام دهید و مطمئن شوید که تمام کارها در پایان زمان بندی مورد نظر تکمیل می‌شوند.

این شما هستید که باید ابتدا خود را سپس مجموعه خود را رو به جلو حرکت دهید! راه اندازی موفق کسب و کار جدید این را می طلبد.

اولین مشتری شما، خودتان هستید.

مشتری خود باشید

به این موضوع مهم فکر کنید. اگر از محصولات و خدمات خودتان استفاده نمی‌کنید، چرا دیگران باید استفاده کنند؟ به علاوه، با استفاده از محصولات خودتان، می‌توانید آنها را آزمایش و ارزیابی کنید. با دقت مشخص کنید که سری دوم محصولات‌تان چه‌طور باید باشند.

برای مثال تا به حال چند طراح وب دیده اید که وب‌گاه‌شان طراحی ضعیفی داشته باشد؟

بهترین سر‌آشپزهای دنیا کسانی هستند که غذا را قبل از فرستادن به میز مشتری، امتحان می‌کنند. درباره‌ی سایر کسب و کارها باید به این مهم توجه شود؛

مشاورها آن‌چه به ارباب رجوع خود یاد می‌دهند، به کار نمی‌برند. بنابراین اگر خواهان راه اندازی موفق کسب و کار جدید هستید. باید این روند تغییر کند. تنها راه تغییر هم این است که اگر می خواهید دیگران از محصولات تان استفاده کنند، ابتدا باید خودتان مشتری محصولات تان باشید!

خودتان را دوست داشته باشید و مورد حمایت قرار دهید!

علاقمندی به خود

اگر خودتان طرفدار و دوست دار خود نباشید. چرا از دیگران باید انتظار داشته باشید؟ در آغاز، باید بزرگ‌ترین طرفدار خودمان باشیم. باید تیم حمایتی خودمان باشیم. باید از خودمان حمایت کنیم و از آن‌چه باور داریم دفاع کنیم. البته نارسیسیم ممنوع!

گاهی اوقات ممکن است تک و تنها باشید. اما برای شروع تنها بودن غیرقابل اجتناب است. من اغلب کارآفرینانی را می‌بینم که از ترویج و تبلیغ خود هراس دارند. آنها می‌ترسند که “خود شیفته” خطاب شوند یا به عنوان آدم‌هایی شناخته شوند که بی‌شرمانه خود را تبلیغ می‌کنند.

کار، تلاش و ممارست تا جایی که می توانید!

اصلا شوخی نیست! باور کنید!

سخت تلاش کنید

موفق شدن (نه فقط در کسب و کار بلکه در ورزش، زندگی، عشق و غیره) شکست، زمان، تلاش، خون دل خوردن، عرق ریختن و اشک‌های زیادی می‌طلبد. احتمالا بیش‌تر از آن‌چه فکر کنید! راه اندازی موفق کسب و کار جدید سخت است!

اگر هنوز کارتان را شروع نکرده‌اید، در مرحله‌ی “ماه عسل” تلاش برای خلق و راه اندازی کسب و کار جدید تان به سر می‌برید. ذهن‌تان حول قدم زدن در ساحل، دیر خوابیدن، گشتن دور دنیا و غیره می‌چرخد. متاسفم اشتباه می کنید! روزهای طولانی، شب‌های طولانی، هفته‌های طولانی، آخر هفته‌های طولانی، همه و همه صرف ساختن رویا و زندگی جدیدی می‌شود که برای‌تان خوشبختی به همراه دارند.

هیچ مبالغه ای در کار نیست. واقعیت این است. بسیاری از روزها تا 15 ساعت به طور پیوسته باید کار کنید. در نهایت، خسته می شوید. باید عاشق کارتان باشید. واقعیت این است که انجام هر کار ارزشمندی، تلاش زیادی می‌طلبد و شما نه تنها باید در خودتان بلکه برای موفقیت کسب و کارتان سرمایه‌گذاری کنید.

برای موفقیت بایستی از بعضی چیزها بگذرید.

سخت کوشی

بسیاری از افراد که ایده کارآفرینی دارند خواهان موفقیت و پیروزی در کار خود هستند، اما خواهان فداکاری و حذف بعضی چیزها از برنامه‌ی زمانی خود نیستند. قطعا در برنامه روزانه شما جاهای خالی زیاد است! باید آن را ابطال یا حذف کنید. اگر می‌خواهید برای تحقق رویا و راه اندازی موفق کسب و کار جدیدتان زمان صرف کنید.

بله، شما می‌توانید زمانی را برای استراحت، گذراندن با خانواده، دوستان و غیره برنامه‌ریزی کنید. در واقع باید هم چنین کاری بکنید، اما اگر می‌خواهید موارد قابل حذف را به دقت بررسی کنید، بهتر است روی کارهایی تمرکز کنید که باید انجام بپذیرند.

تجربه نشان داده همیشه ایده های اولیه بهترین نیستند!

ایده های کسب و کار

ایده‌های کارآفرینی شاید فراوان و ارزان باشند. اگر برای راه اندازی موفق کسب و کار جدید برنامه‌ریزی می‌کنید، مواقعی پیش می‌آید که تصور می‌کنید این ایده بهترین ایده است. نمی توان گفت اینطور نیست! در حقیقت شاید ایده‌ی خوبی باشد. اما باید بگویم تجربه نشان داده همیشه اولین ایده ها بهترین نبوده اند!

نخستین ایده‌ی شما برای عنوان یک مطلب در وبلاگ، طراحی وب‌گاه یا یک محصول جدید هر چه که باشد مشکلی نیست زیرا بعدها می‌توان آ‌نها را با موارد بهتری جایگزین کرد. در هنگام تولید محصولات کسب تجربه می‌کنید و متوجه می‌شوید که با گذشت زمان ایده‌های شما بالغ‌تر و بهتر می‌شوند. در کنار گذاشتن ایده‌های اولیه‌تان راحت باشید و اجازه بدهید که ایده‌هایی بهتر در ذهن‌تان متولد شوند.

فراموش نکنید همه جامعه، مشتری محصول شما نیستند!

انتخاب جامعه هدف

در شروع کار، اکثر کارآفرینان فکر می کنند چیزی که قرار است ارائه دهند به درد همه می‌خورد. در حالی که این‌طور نیست! برای شناختن مشتری ایده‌آل نیازمند زمان صرف کردن و یاد گیری هستید. چرا که قرار نیست به همه خدمت‌رسانی کنید. “همه” بازار هدف شما نیستند، اما شخص خاصی که مشکل خاصی دارد می‌تواند بازار هدف شما باشد.

یک توصیه! به جای تلاش برای متقاعد کردن کسی که از نظر شما ارزش‌ توجهی که به او می‌کنید را دارد، کسانی را پیدا کنید که از قبل آن را می‌شناسند.

برای خود برنامه ریزی پویا و پر انرژی داشته باشید.

 

زمانی که برای شخص دیگری کار می‌کنید، ممکن است زمان های زیادی را بیکار باشید. بیایید صادق باشیم، شما وقتی کارمند هستید، احتمالا می‌توانید کار خود را در نیمی از زمانی که برای انجام آن اختصاص داده‌اید، کامل کنید، درست است؟

نگران نباشید، قرار نیست شما را محاکمه کنم. اگر می‌خواهید کسب و کار خودتان را شروع کنید، باید هر لحظه از روز خود را به طور کامل در اختیار بگیرید و فقط چیزهایی را در برنامه‌ی زمانی خود وارد کنید که برای رسیدن به اهداف‌تان مفید هستند. عشق ورزیدن به کلمه‌ی قدرتمند “نه” را یاد بگیرید و احساس خوبی نسبت به آن داشته باشید.

بعضی از افراد را باید کنار بگذارید!

شما بدون ترک کردن جایی که در آن قرار دارید، نمی‌توانید به جای دیگری برسید، و گاهی اوقات این دوستان شما هستند که مانع جلو رفتن شما می‌شوند. قرار نیست همه در این سفر شما را همراهی کنند، و مشکلی هم نیست. دوستان واقعی شما در کنارتان می‌مانند و باقی دور خواهند شد. اگر دور نشوند، باید رشته‌های ارتباطی بین‌تان را قطع کنید و آنها را پشت سر بگذارید.

گردآوری: دکتر پدرام بهیار

Comments are disabled.