آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی از ابزارهای بازاریابی است که یک کسب و کار برای فروش محصولات یا خدمات به مشتریان هدف خود استفاده می کند.

آمیخته بازاریابی چیست؟

کسب و کارها همیشه از ابزارهای بازاریابی برای تبلیغ و فروش کار خود استفاده کرده اند، اما اصطلاح “آمیخته بازاریابی” در اواسط قرن بیستم ابداع شده است. اولین استفاده از آن در سال 1953 در انجمن بازاریابی آمریکا بود که در آن یک استاد هاروارد و متخصص بازاریابی نیل بوردون، چگونگی توسعه و اجرای برنامه های بازاریابی موفق را بیان کرد.

شناسایی و تنظیم عناصر بازاریابی ترکیبی آن به یک کسب و کار اجازه می دهد تا در هر سطحی، تصمیمات بازاریابی سودآوری بگیرد. این تصمیمات به یک کسب و کار کمک می کند که

  • نقاط قوت را توسعه داده و نقاط ضعف را محدود کند
  • در بازار خود رقابتی تر و سازگارتر شود
  • همکاری سودآور بین ادارات و شرکا را بهبود بخشد

از دهه 1950، عناصر آمیخته بازاریابی در پاسخ به فناوری های جدید و سایر تغییرات در روش های بازاریابی، تحولات مختلفی را متحمل شده اند.

آمیخته بازاریابی

چهارP آمیخته بازاریابی

از دهه 1960 میلادی، بازاریابی با چهارP (چهار کلمه‌ کلیدی  که با P آغاز می‌شوند) قیمت (Price)، محصول (Product)، تبلیغ و ترویج (Promotion) و مکان عرضه (Place) همراه بود. که اکنون به توضیح آنها می پردازیم:

قیمت

قیمت، هزینه خرید یک محصول می باشد. قیمت به ارزش درک شده مشتری از محصول بستگی دارد و می تواند استراتژی بازاریابی شما را به طرز چشمگیری تغییر دهد. قیمت پایین باعث می شود که محصولات در دسترس مشتریان بیشتری قرار گیرد، در حالی که قیمت بالاتر برای مشتریانی که به دنبال انحصار هستند مورد توجه می باشد. در هر صورت، قیمت باید بیشتر از هزینه تولید باشد تا کسب و کار شما بتواند سود کسب کند.

محصول

آنچه فروخته می شود، محصول نام دارد. بازاریابان باید چرخه عمر محصول را در نظر بگیرند تا هرگونه چالشی را که ممکن است برای مصرف کننده بوجود بیاید را مدیریت کنند. به عنوان مثال، اولین نسخه iPod دارای مشکل عمر باتری بود که تنها پس از مدت زمان مشخصی مورد توجه قرار می گرفت و اپل نیاز به ایجاد راه هایی برای مقابله با آن مشکل داشت.

تبلیغ و ترویج

این فاکتور شامل تبلیغات، بازاریابی مستقیم و ارتقاء فروش می باشد. تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات اینترنتی، کاتالوگ ها، نمایشگاه های تجاری، بیلبوردهای تبلیغاتی و حتی تبلیغات در روی اتوبوس ها انواع مختلفی از تبلیغات هستند. این دسته همچنین شامل روابط عمومی، از جمله توزیع اطلاعیه های مطبوعاتی یا روابط مداوم با رسانه ها است. تبلیغات شامل آنچه باعث برقراری ارتباط می شود، کسی که با آن ارتباط برقرار می شود، چگونگی دستیابی به آن مخاطب و اینکه چند بار تبلیغ انجام شود را شامل می شود.

مکان عرضه

هر مکان فیزیکی که مشتری بتواند از آن استفاده کند، به آن دسترسی داشته باشد و یا خریداری کند را مکان عرضه می گویند. که این شامل مراکز توزیع، حمل و نقل، انبارداری، تصمیمات مربوط به موجودی و فرانچایز می باشد.

آمیخته بازاریابی

هفت P آمیخته بازاریابی

بعضی اوقات، چهارP گسترش یافته و شامل هفت P می شود. علاوه بر چهار P اصلی، هفت P شامل شواهد فیزیکی (Physical evidence)، نیروی انسانی (People) و فرایند (Process) می باشد.

شواهد فیزیکی

شواهد فیزیکی شامل هر چیز ملموس مربوط به یک محصول یا محیط فیزیکی که در آن یک خدمت انجام می شود، می باشد. شواهد فیزیکی ممکن است شامل بسته بندی محصول، رسید تحویل، علائم یا طرح یک فروشگاه فیزیکی باشد.

نیروی انسانی

کارمندان، از جمله کسانی که به طور مستقیم با مشتری تعامل دارند (مانند نیروهای فروش، خدمات مشتری یا افراد تحویل دهنده) و همچنین استخدام و آموزش کارکنان، نیروی انسانی را شکل می دهند. این فاکتور شامل چگونگی عملکرد شغلی کارمندان، نحوه پوشش و ظاهر مشتریان (به عنوان مثال لباس فرم آنها) و همچنین احساس مشتریان در مورد تجربه آنها است.

فرایند

فرایند عبارت است از هر چیزی در سازمان که بر نحوه مدیریت یک محصول یا خدمات توسط کارکنان و تحویل به مصرف کنندگان تأثیر داشته باشد. روشی که در آن کارمندان باید وظایف خود را انجام دهند، میزان پرسشنامه هایی که فروشندگان دریافت می کنند و نحوه راهنمایی و کمک کردن مشتریان و یا چگونگی ردیابی و اندازه گیری عملکردها، مثال هایی از این فاکتور می باشند. همچنین اینکه کدام بخش ها استاندارد هستند و کدام یک پتانسیلی برای سفارشی سازی بر اساس خواست مشتری را دارند، در قسمت فرایند تعریف می شود.

آمیخته بازاریابی دیجیتال

آمیخته بازاریابی دیجیتال چیست؟

آمیخته بازاریابی دیجیتال، چگونگی دستیابی یک کسب و کار به اهداف بازاریابی خود با استفاده از فناوری های دیجیتال می باشد. هرچه کسب و کارها بیشتر در محیط آنلاین حضور داشته باشند، ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای همه انواع کسب و کارها، نه فقط برای کسانی که در صنعت فناوری هستند، مهم می شوند.

یک آمیخته بازاریابی دیجیتال از همان اصول آمیخته بازاریابی سنتی پیروی می کند. با این حال، این عناصر با نحوه تأثیر اینترنت در فناوری های جدید و رفتار مصرف کننده سازگار می شوند.

آمیخته بازاریابی دیجیتال

چهار C آمیخته بازاریابی

در دهه 1990، چهار P به نوعی به چهار C تبدیل شد تا توجه کمتری به کسب و کار و در عوض توجه بیشتری روی مشتری معطوف شود. چهار C (چهار کلمه‌ کلیدی  که با C آغاز می‌شوند) شامل مصرف کننده (Consumer)، هزینه (Cost)، راحتی (Convenience) و ارتباطات (Communication) است. در برخی موارد، چهار C ممکن است برای یک آمیخته بازاریابی دیجیتالی نسبت به چهار P کاربرد بیشتری داشته باشد.

 مصرف كننده

این فاکتور خواسته ها و نیازهای مصرف کننده را شامل می شود. بر اساس این مدل، یک کسب و کار باید بیشتر بر حل مشکلات مصرف کنندگان تمرکز کند تا تولید محصولات. این امر مستلزم مطالعه رفتار و نیازهای مصرف کننده، همراه با تعامل با مشتریان بالقوه برای پیدا کردن آنچه می خواهند، می باشد.

هزینه

هزینه عبارت است از کل هزینه دستیابی به یک محصول یا خدمات، که فراتر از قیمت است. هزینه شامل زمان لازم برای تحقیق در مورد یک محصول و خرید است. این همچنین ممکن است شامل هزینه های سبک و سنگین کردن و مبادله ای باشد که مصرف کنندگان باید انجام دهند، از جمله صرف نظر کردن از یک خرید دیگر یا هزینه تردیدی که آنها برای خرید یا عدم خرید یک محصول تجربه می کنند.

راحتی

راحتی یعنی این که یافتن و خرید یک محصول برای مصرف کنندگان چقدر آسان یا دشوار است. ظهور بازاریابی اینترنتی و خرید اینترنتی باعث شده است تا راحتی در تصمیم گیری های مشتری اهمیت بیشتری داشته باشد تا در مکان فیزیکی.

ارتباطات

ارتباطات شامل گفتگویی است که به مصرف کننده و به فروشنده به یک میزان بستگی دارد. این فاکتور شامل تبلیغات، بازاریابی و نمایش رسانه ها می شود. در دنیای دیجیتال، همچنین شامل ایمیل، سفیران برند، پست های وبلاگ، وب سایت ها، قرار دادن محصولات با حمایت مالی و کانال های رسانه های اجتماعی می باشد.

آمیخته بازاریابی

چگونه می توان آمیخته بازاریابی خود را شناسایی کرد

برای به دست آوردن فروش اولیه و ایجاد پایگاه مشتری، هر کسب و کاری باید با شناسایی آمیخته بازاریابی آن شروع شود. اولین قدم در این فرآیند شناسایی مشتری هدف شما است.

هنگامی که متوجه شدید مشتری شما کیست، می توانید شروع به درک رابطه آنها با کسب و کار خود کنید.

  • مشتری هدف شما چه مشکلی دارد؟
  • در حل آن مشکل چه فایده ای وجود دارد؟
  • محصول یا خدمات شما چگونه آن نیاز را رفع می کند؟
  • مشتری هدف شما نسبت به رقبا و شما چه احساسی دارد؟
  • چه چیزی مشتری هدف شما را برای خرید ترغیب می کند؟

در مرحله بعد، اهداف خود را برای فروش و رشد و همچنین بودجه خود برای اقدامات بازاریابی را مشخص کنید. سپس یک تاکتیک بازاریابی را انتخاب کنید که به شما در رسیدن به مخاطب مورد نظر خود و رسیدن به آن اهداف کمک می کند.

به عنوان مثال،

اگر برای فروش یک محصول به 25 عدد مشتری راغب (Lead) نیاز دارید و می خواهید در این ماه 1000 محصول بفروشید، در این صورت به 25،000 مشتری راغب نیاز دارید. می دانید مشتری هدف شما به دو وب سایت مختلف مراجعه می کند و به آنها اعتماد دارد، یکی با 25000 بازدیدکننده در ماه و دیگری با یک میلیون بازدیدکننده در ماه. وب سایت که تنها 25،000 بازدید کننده در ماه دارد برای تبلیغ بسیار ارزان تر می باشد، اما بعید است که همه 25،000 بازدید کننده به مشتری راغب تبدیل شوند. بنابراین، وب سایت با یک میلیون بازدید کننده ماهانه، حتی اگر گران تر باشد، برای تبلیغات شما مناسب تر است.

با کار کردن از طریق عناصر آمیخته بازاریابی کسب و کار خود، می توانید یک استراتژی را ایجاد کنید که به طور موثر به مصرف کنندگان جدید برسید، فروش خود را انجام داده و کسب و کار خود را رشد دهید.

گردآوردنده: مهندس زهرا ترابی – تیم محتوا بلوباکس

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *