لوگو چیست؟

لوگو

لوگو چیست؟

لوگو یا آرم یک عنصر گرافیکی است که به صورت علامت، سمبل یا ترکیبی از هر دو آن ها و به منظور هویت بخشیدن به یک سازمان به وجود می آید. ساخت لوگو یکی از مراحل اولیه راه اندازی یک کسب و کار است که در ابتدای کار، مورد بررسی قرار می­گیرد. این نشانه گرافیکی توسط شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و همچنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا به وسیله آن نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. یک لوگو خلاقانه و منحصر به فرد در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب دارد به طور خلاصه می­توان گفت در بسیاری از موارد تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و …

اهمیت طراحی لوگو

اهمیت طراحی لوگو

مهمترین ابزار تعیین هویت برای هر کسب و کار لوگو است، زیرا تقریبا روی همه چیز ظاهر می­شود: کارت ویزیت، برچسب و لیبل، ست اداری، بروشور و کاتالوگ­ها و …

لوگو و نشان تجاری باعث می­شود مشتریان ” شما ” را از رقیبانتان باز شناسند. یک لوگو حرفه ای و منحصر بفرد می­تواند تفاوت را در بین رقبا ایجاد کند. یک لوگو خوب در روند رشد کسب کار و جذب مشتریان جدید بسیار تاثیرگذار می­باشد.

مشتریان هدف در روز صدها لوگو مختلف را خواهند دید و یک لوگو خوب با ارسال پیام صحیح و انتقال حس اعتماد باعث می شود تا مشتری را ترغیب به خرید محصول یا خدمات شما کنند.

ویژگی­ های مهم در تاثیر گذار بودن لوگو

عوامل مختلفی برای ماندگار شدن و تاثیرگذار بودن یک لوگو وجود دارد که در ادامه برخی از مهمترین المان­ها را بررسی خواهیم کرد.

1. سادگی لوگو :

طراحی اثربخش یک لوگو در سادگی آن نهفته است. بهترین مثال برای نشان دادن یک لوگوی ساده، لوگوی شرکت اپل است. شرکتی که با طراحی نشانی ساده اما مفهومی توانسته است به بهترین شکل ممکن در ذهن مشتریان جای بگیرد.

سادگی لوگو

2. زیبایی لوگو :

شرکت هوندا با طراحی یک لوگوی زیبا خیلی زود خود را از سایر رقبایش متمایز کرد و توانست بازار هدف را به دست آورد.

زیبایی لوگو

3. انعطاف پذیری لوگو :

یک لوگوی قوی و حرفه ای باید بتواند به خوبی و بدون تغییر ماهیت و هدف خود در سراسر رسانه های مختلف جای بگیرد. به عنوان مثال قرار گیری لوگوی یک کمپانی در وب سایت رسمی آن شرکت، باید توسط مشتریان، فوق العاده به نظر برسد. همچنین این لوگو باید مشتریان بالقوه­ای که کارت ویزیت شما را دریافت می­کنند و یا لوگو شما را بر روی یک تابلوی تبلیغاتی بزرگ می­بینند، تحت تاثیر قرار دهد. این به این معنی است که لوگوی شما باید طوری طراحی شود که در هر کانال تبلیغاتی به خوبی جای بگیرد و مشکلاتی از قبیل ترکیب بندی ضعیف، کیفیت نامناسب و یا دیگر مشکلات مقیاسی را نداشته باشد. اگر لوگوی شما قابلیت انتقال بی وقفه از یک رسانه به رسانه ی دیگری را نداشته باشد، مشروعیت شرکت شما را می تواند  تحت تاثیر قرار دهد.

4. منحصر به فرد بودن لوگو :

محنصر به فرد بودن لوگو می تواند یک شرکت را از سایر رقبایش متمایز کند. شرکت مکدونالد با طراحی لوگو خود توانست نسبت به سایر رقبا متمایز ظاهر شود.

منحصر به فرد بودن لوگو

5. رنگ متناسب با صنف کاری :

رنگ یکی از قوی‌‌ترین محرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بصری به شمار می‌رود. همچنین اولین مواجهه‌ی مخاطب با برند به واسطه‌ی لوگو و رنگی است که برای آن انتخاب کرده‌اید؛ به همین سبب هویت بصری برند شما کاملا در گرو ترکیب رنگ انتخاب شده برای لوگو و رنگ سازمانی‌تان است. طراحان گرافیک بر‌اساس هویت سازمانی و نوع خدماتی که ارائه می‌کنید، ترکیب رنگی مناسب شما را پیشنهاد می‌دهند. این ترکیب با در نظر گرفتن نوع و شمایل لوگوی شما می‌تواند طیفی از رنگ‌های متضاد و یا مکملِ هم را در برگیرد.

6. گویا بودن لوگو:

اگرچه طراحی لوگو شما شاید به طور مستقیم  نشان دهنده ی محصولات و یا خدمات شما نباشد، اما به طور یقین باید هدفی در مورد ارزش ها و فرهنگ شرکت شما را منعکس کند. در حالت ایده آل فرهنگ شرکت شما، افکار و عقاید مخاطبان شما را تحت تاثیر قرار می دهد. درک و شناخت مخاطبان، شما را قادر می سازد تا به سادگی یک لوگوی تاثیر گذار و مناسب برای نام تجاری خود طراحی کنید، به طوری که این طرح مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار داده و بر مشروعیت کسب و کار شما بیافزاید. بخشی از ایجاد یک لوگوی فریبنده، انتخاب یک رنگ مناسب (یا همان رنگ سازمانی) است که کمک می کند تا شما احساسات بیننده ی خود را جادو کنید.

گویا بودن لوگو

7. ماندگار بودن لوگو:

لوگوی شما هرگز نباید تاریخ انقضاء داشته باشد. بهترینطراحی لوگو برای شرکت شما در آینده نیز، زیبایی خود را حفظ می نماید و حتی زمانی که شما لوگوی خود را مدرن سازی کنید نیز بیانگر هویت اصلی تجارت شما خواهد بود. در نتیجه برای انتخاب لوگوی خود از ساختاری استفاده کنید که همیشه در عرصه باشد و به مرسومات کوتاه مدت و مد روز فکر نکنید. علاوه بر این، مطمئن شوید که لوگوی شما تنها فرهنگ مرسوم شده ی حال حاضر را به نمایش نمی گذارد، زیرا که در آینده ارزش خود را از دست خواهد داد.

سبک های مختلف طراحی لوگو:

 1. استفاده از نوشتار(متن):

در مطالعه ای که اخیرا روی لوگوهای شرکت های مختلف صورت گرفته است مشاهده شده که از ۱۰۰ لوگو ۳۷ درصدشان دارایلوگوی نوشتاری می­باشند. لوگوهای نوشتاری برای شرکت­هایی مناسب­اند که نامی خاص و مشخص دارند برای مثال لوگوی گوگل طرحی نوشتاری دارد و این طرح برای این شرکت بسیار مناسب است چرا که نامی خاص و به یاد ماندنی دارد. شرکت های دیگر مشابه با این نوع لوگو می­توان به پینترست، یاهو و… اشاره کرد.

لوگو

2. لترمارک یا مونوگرام:

این طرح مشابه طرح های نوشتاری است با این تفاوت که حروف اصلی نام برند به صورت برجسته تری طراحی می­شوند. لوگوی شرکت یاهو نمونه خوبی از این گروه است.

مونوگرام

3. لوگوی تصویری:

این لوگوها تصاویر ساده­ای از نشانه ای از یک شرکت یا محصول خاص هستنند. آنها از تصاویری که نمایش خلاصه یا لفظی از سازمان شما را در بردارند، استفاده می­کنند. نمادها از نوشته معمولی غیرمستقیم ترند و فرصتی برای تفسیر وسیعتر و بهتر از آنچه شرکت ارائه می­دهد، فراهم می­کند. برای اینکه یک لوگوی تصویری تاثیر گذار باشد باید شامل این خصوصیات باشد:

  • به یاد ماندنی باشد
  • سریعا قابل شناسایی باشد
  • حتی در اندازه کوچک هم واضح باشد
  • ذاتا توضیحی باشد، یا خلاصه یا محسوس

لوگوی تصویری

4. لوگو ترکیبی:

این لوگوها شامل متن و سمبل در کنار یکدیگرند که تصویر تجاری­ای از سازمان یا شرکتتان، که می خواهید برجسته کنید، را ارائه می­دهند. نوشته های کوتاه، لوگوهای ترکیبی به دو صورت یکپارچه و مستقل وجود دارند. برای نمونه، لوگوی استارباکس متن و گرافیک یکپارچه دارد، ولی در لوگوی ای تی اند تی متن و تصویر از هم جدا هستند.

لوگو ترکیبی

چگونه یک لوگوی ایده ­آل طراحی کنیم؟

1 . از لوگوی برند های معروف الهام بگیرید ولی کپی نکنید!

لوگو های برند های معروف در زمینه کاری خودتان بررسی کنید، چه چیزی درآنها برای شما جذاب است؟ چه نکته ی منفی وجود دارد؟  البته خیلی درگیر این مسئله نشوید بررسی 10 – 12 لوگو برای اینکه به شما برای خلاقیت ایجاد لوگو و پروراندن ایده کافی است. ساختن لوگویی مشابه برند های معروف وسوسه انگیز است؛ اما برای مخاطبین این کار تنبلی، عدم خلاقیت و بی استعدادی سازمان اطلاق می­شود.

یک لوگو ی ایده آل باید ساده، به یاد ماندنی و متناسب با کسب و کار باشد. با نظر گرفتن این مورد کار دنبال کنید.

2 . چند طرح مختلف ایجاد کنید.

در اولین گام ممکن است شما ایده های مختلفی برای لوگوی تجاری خود داشته باشید، همه ی آن ایده­ ها روی کاغذ بیاورید

  • تا بتوانید مقایسه کنید کدام یک از آنها کارآمد است
  • و کدام را باید حذف کرد.

حتی بد ترین طرح ­ها که حذفشان حتمی است می ­توانند

  • در ذهن شما جرقه ­ای ایجاد کنند تا ایده ای بهتر به فکر شما برسد
  • و ممکن است بعضی از اجزای آن خوب به نظر بیاید
  • و در لوگوی ایده آل نهایی بتوان از آن اجزا استفاده کرد.

پس بدترین ایده ها هم می توانند خوب باشند !

3 .  ایده های خود را روی کاغذ طراحی کنید

  • Photoshop
  • Corel
  • illustrator

و دیگر ابزار های نرم افزاری کار طراحی را بسیار آسان می­کنند و امکانات زیادی دراختیار ما می­گذارند.

ولی کشیدن و طراحی کردن روی کاغذ می­تواند شما رادر خلق ایده ­های جدید و یا بهبود ایده­ های فعلی درطراحی کمک کند.

بهتر است از مداد و کاغذ سفید بدون پس زمینه (ساده) استفاده کنید .

  • چیزی پاک نکنید.
  • تمام کاغذ ها و طرح هایی که خوب ازآب درنیامده اند را نگه دارید،
  • آنها نیز می توانند جرقه ی ایده­هایی عالی و ارزشمند باشند.

بزرگترین شرکت های طراحی چندین و چند طرح روی کاغذ می کشند قبل از اینکه موس کامپیوتر را لمس کنند.

4 . از سایرین نظر بخواهید

ممکن است طرحی به نظر شما عالی باشد و شدیدا تمایل به بهبود آن داشته باشید و کار را تمام شده بدانید. اما ضروری است تا

– از دیگران در مورد آن نظر بخواهید

– و بازخورد آن طرح در ذهن دیگران را بررسی کنید.

طرح های خود را به کسانی که می توانند مخاطب شما باشند نشان دهید و نظر بخواهید …

  • از آنها بپرسید چه بازخوردی این طرح برای آنها ایجاد می کند؟
  • آیا این طرح هیجان انگیز است یا خسته کننده ؟ زشت یا جذاب ؟ عمومی یا خاص؟
  • همچنین از آنها بپرسید چه تصور و پیامی را از آن دریافت می کنند؟

مقیاس پذیری

5 . مقیاس پذیری طرحتان را در نظر بگیرید.

تمام ابعادی و موقعیت هایی که شما از لوگو استفاده خواهید کرد رادر نظر بگیرید.

“روزنامه، بنر های تبلیغاتی، امضای ایمیل ها، وب سایت و …. آیا طرح شما مقیاس پذیر است؟ لوگوی شما باید درهمه ی اندازه­ها به خوبی پیام شما را منتقل کند.

اگر طرح شما شامل خط های ریز و نازک باشد و جزئیات زیادی دربر گیرد فراموش نکنید که دراندازه های کوچک جزئیات خوب دیده نمی شود.

گردآورنده: مهندس مریم بابایی، تیک محتوا بلوباکس

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *