SSL چیست؟


در دنیایی که اینترنت حرف اول را در ارتباطات میزند، حفظ امنیت اطلاعاتی که مبادله میشود بسیار اهمیت پیدا میکند. چرا که گاها عدم وجود این امنیت، مشکلات زیادی را برای کاربران به وجود میاورد. به همین دلیل مجموعه ای از قوانین شکل گرفته است تا امنیت اطلاعات برقرار باشد. به این پروتکل موجود، SSL گفته میشود که در ادامه آن را تشریح خواهیم کرد.

 

SSL چیست؟

اگر بخواهیم از لحاظ لغوی بررسی کنیم، این واژه مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنای امنیت لایه سوکت است. این گواهینامه وظیفه تامین امنیت اطلاعات ارسالی توسط کاربران را دارد. با شرح مثالی ساده مفهوم SSL را توضیح میدهیم.

تصور کنید میخواهید برای مادر خود نامه ای محرمانه به اتاقش بفرستید. از برادر کوچکتر خود میخواهید که این کار را انجام دهد. اما مشکلی که وجود دارد این است که برادر شما یا هر کس دیگری که به نامه دسترسی داشته باشد، میتواند آن را به راحتی بخواند. اما تصور کنید نامه را در جعبه ای قفل دار گذاشته اید که پیش از آن مادرتان کلید آن را داشته است. در این صورت نامه ی شما بدون مشکل به دست مادرتان خواهد رسید.

در دنیای اینترنت نیز SSL حکم همان قفل روی اطلاعات را دارد تا اطلاعات وبسایت شما به راحتی در دسترس همه نباشد. تنها کسی که گواهی SSL را کداراست میتواند دسترسی داشته باشد زیرا کلید قفل در اختیار اوست. HTTPS یک نسخه تغییر یافته از پروتکل HTTP است که اطمینان حاصل میکند هر کسی که بخواهد قفل جعبه را باز کند کلید را دارد. اگر کسی بخواهد یادداشت را بخواند و کلید آن را نداشته باشد، تنها چیزی که دستگیرش میشود داده های مخفی (رمزگذاری شده) است.

چرا SSL لازم است؟

تقریبا میتوان گفت همه ی ما روزانه به نوعی با اینترنت سر و کار داریم. دراین حین اطلاعاتی را دریافت میکنیم یا میفرستیم که از نظر اهمیت با یکدیگر متفاوتند. برخی اطلاعات عام مانند اخبار یک سایت، اهمیت چندانی ندارد.اما اطلاعات حساب بانکی و اطلاعات شخصی افراد محرمانه است و لزومی ندارد هر کسی به آن دسترسی داشته باشد. بنابراین باید یک پروتکل برقرار شود تا امنیت اطلاعات حفظ شود.

اطلاعات مذکور میتواند از تراکنش های بانکی تا اطلاعات شخصی افزاد را شامل شود. هکرها در صورت نبود SSL به سادگی میتوانند این اطلاعات را سرقت کنند.

 

 

چگونه میتوان SSL را پیاده سازی کرد ؟

برای نصب SSL  میتوان از روش های مختلفی اقدام کرد. در مرحله ی اول برای فعال سازی آن، درخواست صدور این گواهینامه لازم است. پس از تایید توسط سازمان مربوطه میتوان  اقدام به پیاده سازی و نصب آن نمود. معمول ترین روش برای نصب، استفاده از cpanel بر روی هاست است.

برای پیاده سازی SSL از طریق مراحل زیر اقدام نمایید.

  1.  وارد محیط cpanel شوید
  2. منوی security را انتخاب کنید
  3. در لیست گزینه ی SSL/TSL status  را انتخاب کنید
  4. جدول نمایش داده شده نام دامنه ها و وضعیت SSL آنها را نمایش میدهد. برای انتخاب هر یک از دامنه ها کافی است از باتن های سمت چپ استفاده کنید.
  5. در گام بعدی باید به سه دکمه ی موجود در بالا توجه کرد. در واقع انتخاب میشود که SSL به چه صورت نصب شود. هر یک از آنها مشخص میکند که قصد انجام چه چیزی را دارید
  • include Domain during AutoSSL: پس از این که دامنه های مورد نظر خود را انتخاب کردید، اگر این گزینه را انتخاب کنید به این معنی است که فعالسازی SSL فقط برای همین دامنه های انتخاب شده صورت بگیرد.
  • Exclude Domain from AutoSSL: این گزینه برخلاف دکمه ی قبلی است. با انتخاب آن دستور میدهید که فعالسازی SSL برای این دامنه ها صورت نگیرد.

6. در آخرین مرحله نیز با زدن دکمه ی Run AutoSSL عملیات فعالسازی SSL به پایان میرسد. توجه داشته باشید که تنها با دیدن علامت سبز رنگ کنار دامنه، مبتوانید اطمینان حاصل کنید که فعالسازی به خوبی صورت گرفته است. همچنین در بخش Certifcate Status نیز عبارت «AutoSSL Domain Validated» نمایش داده شود.

نمایش SSl چگونه است؟

اگر دقت کرده باشید آدرس برخی وب‌سایت‌ها با http:// و آدرس برخی دیگر با https:// شروع میشود. https:// به این معنی است که وبسایت مورد نظر SSL فعال دارد. همچنین لازم است به نکته ی پر اهمیت دیگری توجه کنیم. مرورگر کروم به حفظ اهمیت کاربران بسیار اهمیت میدهد. در صورتی که قصد پر کردن فرمی از یک سایت در کروم را داشته باشید، اگر آن سایت فاقد SSL باشد کروم اخطاری مبنی بر ایمن نبودن نشر اطلاعات میدهد. تفاوتی ندارد که اطلاعات مورد نیاز فرم مهم باشد یا نباشد. مرورگر کروم برای همه ی سایت های بدون SSL اخطار را میفرستد. طبق آمار 85 درصد کاربران پس از دیدن این اخطار از تکمیل فرم خودداری میکنند. همین مورد میتواند بر روی سئو شما تاثیرگذار باشد.

مزایای پروتکل SSL

حفظ امنیت اطلاعات کاربر از موارد مهمی است که هر سایتی باید آن را رعایت کند. اما علاوه بر آن فعالسازی SSL مزایای دیگری نیز دارد:

  • افزایش اعتماد کاربر: این امر بسیار مهم است مخصوصا اگر سایت شما فروشگاهی باشد.
  • دریافت نماد اعتماد دو ستاره: این نماد به نوعی اعتبار کسب و کارها محسوب میشود و باعث جلب اعتماد کاربران میشود. نماد اعتماد یک ستاره و دو ستاره اعطا میشود. داشتن SSL از پیش نیازهای دریافت نماد اعتماد دو ستاره است. لازم به ذکر است که نماد اعتماد دو ستاره به گواهی های رایگان تعلق نمیگیرد.
  • بهبود رتبه ی سایت: طبق اعلام رسمی گوگل، داشتن SSL از عوامل بهبود سئو شما خواهد بود.
  • افزایش فروش: زمانی که کاربر به شما اعتماد بیشتری داشته باشد، بیشتر تمایل خرید پیدا میکند.

 

گردآورنده: فاطمه سرلک – تیم محتوانویسی بلوباکس

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *