چالش استارتاپ ها

چالش استارتاپ

چالش استارتاپ


چالش استارتاپ ها

چالش استارتاپ ها امروزه به امر مهمی تبدیل شده است. زیرا که هزاران استارتاپ هر روزه تاسیس می شوند، اما تنها تعداد معدودی از آنها به شرکت های موفق تبدیل می شوند.

بدون شک “کارآفرینی” یک ایده رضایت بخش است. اما این کار با موانع و دشواری های زیادی همراه است زیرا طبق تحقیقات از هر ده کارآفرین نه تای آنها با شکست روبرو می شوند.

اگر جاه طلب هستید و می خواهید شرکت جدید خود را به بالاترین سطح موفقیت برسانید، پس باید از آمارهایی در رابطه با اینکه چه درصدی از کسب و کارها در واقع به موفقیت رسیده اند، آگاه باشید. این به معنای این نیست که شما را از این کار باز دارد، بلکه برای تشویق شما به کار کردن هوشمندانه و آگاهانه است.

همچنین، در نظر داشته باشید که:

تبدیل یک کسب و کار نوپا به یک شرکت متوسط همان چیزی است که بسیاری از کارآفرینان از آن به عنوان یک گام مهم و کلیدی یاد می کنند. همچنین این گامی است که بسیاری از افراد تازه وارد به کسب و کارها به ویژه استارتاپ ها رویای انجام آن را دارند. بسیاری از آنها در این مرحله شکست خورده اند و یا موفق شده اند، و اگر کسب و کارها بتوانند از این مرحله گذر کنند، فرصتی عالی برای ثبات، پایداری و موفقیت خود به وجود آورده اند.

با این حال، برای گذر از این مرحله مهم باید با چالش های بسیاری روبرو شوید و بر موانع زیادی غلبه کنید. به همین دلیل نباید خیلی سریع یا خیلی آهسته انجام پذیرد، بلکه اطمینان حاصل کنید که از دانش و مهارت های لازم برای هدایت شرکت خود به سمت موفقیت برخوردار هستید.

با توجه به چالش های موجود در هر کسب و کار، شما باید چالش های مرتبط با کار خود را شناسایی کرده و یاد بگیرید که سختی های اجتناب ناپذیر را مدیریت کرده تا در محیط بازار موفق شوید.

در ادامه به توضیح برخی از چالش هایی که ممکن است یک استارتاپ با آن روبرو شود، پرداخته شده است.

چالش استارتاپ

1. استخدام افراد مناسب

انتخاب کاندیدای مناسب برای استخدام در شرکت شما می تواند علی رغم تعداد زیاد کاندیداهای مشتاق موجود، یک کار دشوار باشد. انتخاب کارمند برای پیشرفت استارتاپ شما بسیار مهم است و یکی از بزرگترین چالش هایی است که استارتاپ ها با آن روبرو می شوند. برای اینکه کسب و کار شما شما زنده بماند و رشد کند، وجود مهارت های خاصی بسیار مهم هستند، شما باید بدانید که این مهارت ها در کسب و کار شما چیست و همچنین چگونه افراد ماهر در آن زمینه ها را پیدا کنید؛ زیرا میزان پیشرفت استارتاپ شما توسط این افراد تعیین خواهد شد. تأخیر در یافتن کارمندان مناسب باعث می شود تا وقت با ارزش شما هدر رود و به مشکلات جدی منجر شود.

استخدام کارمندان متناسب با فرهنگ سازمانی شما از همان ابتدا امری ضروری است. داشتن یک تیم مناسب، حداقل به دو دلیل بر موفقیت شما تاثیرگذار خواهد بود:

  • افراد شایسته ای که از ابتدا به شما کمک می کنند موفق شوید؛
  • تعامل فراوان بین همکارانی که وظایفی بر عهده دارند و مشکلات را با هم حل می کنند.

از این گذشته، کار گروهی بخشی جدایی ناپذیر از موفقیت شرکت شما است.

وارن بافت در این باره می گوید: “هنگام استخدام کارمندانم، سه چیز را جستجو می کنم: هوش، انرژی و صداقت.”

در واقع، هر کسب و کار بسته به بازاری که در آن فعالیت دارد، نیاز به جذب افرادی با مهارت های خاص دارد. این معیار اصلی است که انتخاب شما باید براساس آن باشد. اما مشکل کارمندان مناسب، هنگامی که سرانجام آنها را پیدا کرده و استخدام می کنید به پایان نمی رسد. در واقع، طبق گفته مرکز تحقیقات پیو (Pew Research)،   40٪ از کارمندان شما احتمالاً ظرف مدت یک سال، تمایل دارند شغل خود را تغییر دهند. بنابراین باید در مورد نحوه نگهداری آنها نیز برنامه ریزی کنید.

مشکلات مالی

2. مشکلات مالی

به یاد داشته باشید که وقتی درآمد افزایش می یابد، هزینه ها نیز به دنبال آن افزایش می یابند. یکی از اصلی ترین دلایل فروپاشی استارتاپ ها مشکلات مالی است. کمبود پول و مدیریت مالی جز چالش های راه اندازی استارتاپ ها قرار می گیرد که باید به درستی و به موقع بررسی شوند.

شایع ترین مشکلات مالی استارتاپ های در حال رشد، بودجه، دست کم گرفتن هزینه های راه اندازی، قیمت گذاری اشتباه و هزینه های ماهانه است.

تأمین مالی شرکت شما یک چالش بزرگ است زیرا شما برای پول درآوردن باید پول خرج کنید. بنابراین، استفاده از بودجه خود به صورت عملی و کنترل هزینه ها بدون از بین رفتن آزادی مالی می تواند راز برنامه ریزی کسب و کار و ارزیابی فرصت های جدید باشد.

شما هنگام تأمین بودجه، دو گزینه دارید: استفاده از سرمایه های موجود و افزايش سرمايه از طریق سرمايه گذاران خارجی. یکی از سخت ترین کارها برای تامین مالی، پیدا کردن و انتخاب سرمایه گذاران است، اما با وجود سختی هنوز هم امکان پذیر می باشد. برای دریافت حمایت مالی، شما به ارائه عالی، جذب مشتری زیاد و فرآیندهای یکپارچه نیاز دارید. از طرف دیگر، استفاده از سرمایه های موجود يك چالش هراس آور براي تامین مالی است، اما مانع از وابستگي شما به پول سرمايه گذاران مي شود.

رضایت مشتری

3. وفاداری مشتری

مشتریان شما همه چیز شما هستند، به همین دلیل استارتاپ ها باید اعتماد مشتریان خود را جلب کنند. در غیر این صورت، کسب و کار شما مجبور است با موانع بیشتری مقابله کند و نمی تواند به سرعت پیشرفت کند. برای به دست آوردن وفاداری مشتریان و ایجاد پایگاه مشتری کاملاً راضی، باید یک فلسفه کاری مشتری محور را پیاده کنید. حتی یک مشتری ناراضی نیز می تواند به یک تخریب کننده برند تبدیل شود.

شناسایی مشتریان وفادار، ایجاد یک برنامه وفاداری موفق و فراهم کردن بستری است که طرفداران شما بتوانند در مورد کسب و کار شما صحبت کنند و افزایش مشتریان شما در رسیدن به این هدف موثر هستند.

4. فرهنگ شرکت

فرهنگ شرکت همیشه اولویت دارد و طبیعتاً با رشد کسب و کار، تکامل و تغییر می یابد. ارزشهایی که در وهله اول باعث پیشرفت شرکت شما شده است باید به عنوان هسته مرکزی کسب و کار شما در نظر گرفته شود. به عنوان یک رهبر کسب و کار، باید اطمینان حاصل کنید که کسب و کار شما با باورها، فرهنگ و اهداف شرکت در یک راستا قرار دارد و حتی می توانید با ایجاد مجموعه ای از ارزش ها این کار را انجام دهید.

5. تصمیم گیری مشارکت

به دلیل کمبود بودجه، یکی از راه های تأمین مالی و راه اندازی استارتاپ، مشارکت است. در دوره دیجیتالی در حال تغییر و گسترش، سازمان ها برای زنده ماندن و بقا نیاز به رقابت سختی دارند و استارتاپ ها نیز پیدا کردن شرکای قابل اعتماد را دشوار می دانند.

هنگام مشارکت، استارتاپ ها قبل از تصمیم گیری برای همکاری با یک شرکت دیگر در همان صنعت، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرند. استارتاپ ها باید به دنبال شرکت هایی باشند که از شهرت خوبی در بین غول های صنعت و حضور پررنگی در بازار برخوردار باشند.

6. محصول بازار محور

برای هر شرکتی یکی از بزرگترین چالش ها شناسایی محصولی بازار محور و ایجاد یک برند موفق است که در آن بازار مورد نظر، مطلوب باشد. بنابراین، فعالیت شرکت باید بر این اساس ارزیابی شود. گزارش جدیدFortune  می گوید ارائه خدمتی که برای مصرف کننده ایده آل باشد، دلیل اصلی تلاش شرکت ها است. برخی از استارت آپ های ناموفق محصولاتی تولید کرده اند که هیچ کس تمایلی برای خرید آن نداشت.

برای تجزیه و تحلیل بازار هدف، شناخت نیازهای مصرف کننده و تعیین رقبا، باید تحقیقات بازار انجام دهید. یا تحقیقات مربوطه را که قبلاً انجام شده است بررسی کنید و داده های متناسب با اولویت ها و برنامه بودجه خودتان را شناسایی کنید.

در این صورت پیش بینی می شود که این محصول قبل از عرضه به بازار بی نظیر و با کیفیت باشد.

7. حفاظت از داده های تجاری

یک چالش مهم که باید بر آن غلبه کنید، استفاده از اقدامات محافظت از داده و امنیت می باشد. امنیت سایبری، نگرانی قابل توجهی برای استارتاپ ها است زیرا آنها معمولاً چنین سیستم های امنیتی و قابل اعتماد مانند سازمان های بزرگتر را ندارند. ضرر و زیان به دلیل جرایم سایبری به طرز چشمگیری در حال افزایش است، در حالی که بیش از یک سوم تهدیدات بین المللی بر مشاغل کوچک تأثیر می گذارد و تعداد مهاجمین نیز در حال افزایش است.

احتیاط، دلیل دیگری برای محافظت از سوابق شما است. اگر از داده های خود به درستی محافظت نکنید، احتمالا با مشکلات جدی روبرو خواهید شد. محافظت از اطلاعات شرکت و همچنین داده های مشتری برای شما ضروری است. یک رویکرد منطقی این است که بدون نیاز به استخدام پرسنل تمام وقت، حفاظت از داده ها را برون سپاری کنید. این برون سپاری می تواند درمورد موضوعات مختلفی مانند راهنمایی اجرای GDPR ، مشخصات DPIA ، ایجاد و نگهداری بانک اطلاعاتی، پردازش داده ها و غیره به شما کمک کند.

چالش استارتاپ

8. رقبا

استارتاپ های در حال ظهور مجبورند با رقبای خود محکم و هدفمند تعامل برقرار کنند. در غیر این صورت، آنها از رقبای خود عقب خواهند ماند. بدین ترتیب، لازم است بدانید که رقبای شما کجا هستند، به کجا می روند و چه قدر زمان می برد که به هدف خود برسند.

آنچه استارتاپ ها نیاز دارند یک تحلیل دقیق از نقاط قوت و ضعف خود است.

بعضی اوقات، صحبت با رقبا می تواند مفید باشد. کارآفرینان موفق از ارتباط با سایر صاحبان مشاغل در صنعت خود هراسی ندارند؛ زیرا می خواهند اطلاعات بیشتری در مورد بازار کسب کنند. همچنین، این امر باعث می شود که آنها از غرور دور بمانند، مرزها را شناخته و آنها را به استفاده عملی تر از منابع ترغیب کند.

9. انتخاب فناوری اشتباه

اغلب بنیانگذاران بی تجربه، یک فناوری اشتباه را برای توسعه پروژه خود انتخاب می کنند: یا به این دلیل که آنها یک فناوری که در آن زمان بیشتر افراد استفاده می کنند را انتخاب می کنند یا کسی به آنها پیشنهاد کرده است که برخی از برنامه نویسان را استخدام کنند. اما در حقیقت، بهتر است مشکلات را شناسایی کرده و سپس متناسب با آن فناوری موردنظر را انتخاب کنید.

علائم این مشکل را می توان زمانی مشاهده کرد که به طور مثال انتخاب یک نرم افزار اتوماسیون ارزان قیمت، تیم را با مجموعه ای از ابزارهای نامطلوب مجهز می کند که گردش کار را کند می کند. نمونه دیگر انتخاب سخت افزار فیزیکی برای ذخیره اطلاعات به جای استفاده از فضای ابری می باشد؛ که در این صورت، باید با قطع ارتباط با سرویس دهنده ها و مهلت های تحویل از دست رفته برخورد شود.

ممکن است در ابتدا فناوری نامناسب کمی ناراحت کننده به نظر برسد اما در مرحله بعدی وقتی فرد نیاز به مقیاس یا گسترش کار را دارد، به یک کابوس تبدیل می شود. TRIARE به عنوان یک شرکت توسعه نرم افزاری فراساحلی (Offshore) با سابقه خوب، به تیم ها کمک می کند تا چنین خطاهایی را شناسایی کرده و فناوری مناسبی را بدست آورند.

چالش استارتاپ

10. اجرا

یکی از مهم ترین چالش استارتاپ ها، اجرای ایده می باشد. تجربه نشان داده است، اجرای طرح و ایده، یک مشکل بزرگ برای اکثر کسب و کارها، چه سنتی و چه نوآورانه، است. ممکن است فرد ارزش و ماهیت برند را تعیین کند، یک برنامه بازاریابی ایجاد کند و کانال های توزیع را مشخص نماید، اما عدم پیروی و اجرای درست از این طرح باعث از دست رفتن همه این تلاش ها می شود.

به همین دلیل پیروی از یک چارچوب کاربردی بسیار مهم است: از یک جلسه کشف و ارزیابی نقشه راه گرفته تا ساخت و رشد محصول. بنیانگذاران استارتاپ ها همیشه باید به برنامه مشخصی پایبند باشند، و اگر برنامه آنها کارآمد نبود آن را تغییر دهند.

نتیجه

انتظار می رود که با رشد و توسعه کسب و کار، مشکلات همراه آن نیز افزایش یابد و با افزودن کارمندان، مشتریان و مناطق بیشتر این مشکلات بزرگ تر خواهند شد. برخی از چالش استارتاپ ها که در این مقاله ذکر شد، ممکن است در مسیر موفقیت شما قرار بگیرند، اما با دقت و برنامه ریزی می توانید شرکت خود را از یک استارتاپ نوپا به یک شرکت بزرگ تر تبدیل کنید. خود را آماده کنید و یک به یک به اهداف رشد خود برسید.

راه اندازی یک استارتاپ، کار ساده ای نیست. تبدیل آن به یک شرکت بزرگ و موفقیت آمیز حتی یک دستاورد بسیار مشکل تر می باشد. اما تاریخ مملو از داستانهای موفقیت آمیز است که از آنها می توانیم یاد بگیریم. بزرگترین کارآفرینان با چالش ها، موانع و حتی شکست های کامل روبرو بوده اند. اما نگرانی واقعی می تواند فرد را به ایستادگی، روبرو شدن با چالش ها و پیشروی تشویق کند.

گردآورنده: مهندس زهرا ترابی – تیم محتوا بلوباکس

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *