10 معیار انتخاب نام دامنه


خواه کسب و کار جدیدی باشید و خواه در حال حاضر برند فعال داشته باشید، وبسایت داشتن از ضروریات کار شماست. از اقدامات اولیه برای ساخت سایت، انتخاب نام دامنه است. نام دامنه (domain name) از جستجو در موتورهای جستجوی اینترنتی و شبکه های اجتماعی گرفته تا قابلیت برند شدن و تبلیغات، تأثیر بسیار زیادی در کسب و کارتان دارد. به همین دلیل بررسی و انتخاب نام دامنه اینترنتی خوب همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چرا که در جهت افزایش بازدید سایت و رتبه ی سایت بسیار موثر است. در این مقاله نکات انتخاب نام دامنه را خواهیم گفت.

دامنه چیست؟

پیش از آن که بخواهیم اصول انتخاب نام دامنه را بررسی کنیم، لازم است با دامنه و ماهیت آن بیشتر آشنا شویم. اولین گام پس از اینکه تصمیم میگیرید وبسایت خود را طراحی کنید، ثبت آدرس اینترنتی است. مانند کد ملی که برای هر انسان منحصر به فرد است، دامنه نیز برای هر آدرس وبسایت منحصر به فرد است. به این آدرس وبسایت URL میگویند.

یک URL از بخش های مختلفی تشکیل شده است. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، نام دامنه از دو بخش تشکیل شده است.

  • پسوند دامنه (TDL)
  • نام دامنه (SLD)

به مجموعه ی TDL و SLD دامنه میگویند. نام دامنه گزینه ای انتخابی است و شما باید به دقت آن را انتخاب کنید. اما پسوند دامنه، عباراتی تعریف شده و مشخص است که برخی از معروف ترین آنها به شرح زیر است:

  1. پسوند com. (کام مخفف commercial به معنی تجاری است)
  2. پسوند net. ( نت مخفف network به معنای شبکه می باشد)
  3. پسوند ir. (این پسوند انحصارا متعلق به دامنه های ایرانی است)

اهمیت نام دامنه

به دلایل زیر انتخاب نام دامنه در موفقیت یا شکست کسب و کار شما بسیار تاثیرگذار است:

  • نام دامین اولین چیزیست که کاربر می بیند
  • نام دامنه اینترنتی بر روی سئوی سایتتان تأثیر دارد
  • معرف برند شماست

انتخاب نام مناسب برای دامنه

انتخاب یک نام مناسب برای دامنه اصول و قواعد خاص خودش را دارد. اما خوشبختانه این قواعد بسیار آسان هستند. دامین یا دامنه (Domain) در واقع نامی است که وبسایت از طریق آن قابل دستیابی خواهد بود. انتخاب نام پرمعنا برای سایت یکی از مهمترین مراحل داشتن وبسایت می‌باشد. چرا که داشتن همین نام دامنه دروازه ای به روی بازدید وبسایت شما خواهد بود. در واقع اگر نام دامنه یا وب سایت شما مناسب باشد دسترسی به آن آسان تر است.

معیارهای انتخاب نام دامنه

  1. ماهیت کلمه

مقدم بر هر مسئله ای، باید در نظر داشته باشید که شما میخواهید یک وبسایت برای کسب و کار خود داشته باشید. بنابراین باید توجه کنید وقتی آدرس دامنه ی خود را به کسی میگویید آیا معرف برند شما هست یا خیر.

برای مثال یک آموزشگاه زبان انگلیسی را در نظر بگیرید. این آموزشگاه دامین navalearning.com را در نظر گرفته است. دقت کنید learning واژه ای کلی است و شاید به خوبی بیانگر ماهیت آموزش زبان نباشد. دامین learnenglish.com شاید بهتر و دقیقتر بتواند برند این آموزشگاه را شرح دهد.

  1. کوتاهی کلمه

طول دامنه از این جهت اهمیت دارد که باید به راحتی در خاطر مخاطب بماند. هرچه کاراکترهای یک دامنه کمتر باشد راحت تر به حافظه سپرده میشود. تایپ و نوشتن آن نیز راحت تر خواهد بود. نام دامنه باید کوتاه و کمتر از 12 حرف باشد، نمونه ای از دامنه های کوتاه و روان yahoo.com ، alexa.com و microsoft.com هستند.

  1. استفاده از کلمات کلیدی

استفاده از کلمات کلیدی باعث میشود احتمال بالا آمدن اسم شما در صفحه اول لیست نتایج جستجو بیشتر باشد. به عنوان مثال برند دیجی کالا هوشمندانه دامین خود را با توجه به همین نکته انتخاب کرده است.

البته این معیار نباید مانع بروز خلاقیت شما شود. برای مثال برندی مثل اسنپ از این نکته استفاده نکرده است اما با استفاده از المان های دیگر توانسته است به خوبی رشد کند.

  1. ارتباط با ماهیت کسب و کار

توصیه اکید مشاوران تجارت الکترونیک به مدیر عامل شرکت ها همواره ذکر این مورد بوده است که حداقل یک کلمه که در برگیرنده نوع تجارت شرکت و یا نام برند شرکت باشد در دامنه اینترنتی انتخابی برای وب سایت شرکت قرار بگیرد. مرتبط بودن نام دامنه با زمینه فعالیت وبسایت باعث می شود ربات های موتور جستجو و بازدیدکنندگان از وبسایت خیلی راحت تر زمینه فعالیت وبسایت را تشخیص دهند. استفاده از این نوع دامنه ها باعث جلب اعتماد مشتری و موتورهای جستجو می شود و بدون شک در موفقیت شما نقش بسزایی خواهد داشت. برای مثال دامین  iranestekhdam.comبه خوبی مشخص میکند ک ماهیت کسب و کار چیست.

 

  1. اهمیت پسوند com

پسوندهای بسیار زیادی وجود دارد که طراحان وبسایت از آن استفاده میکنند. اما .com معتبرین و پرکاربردترین آنها است. جامعه هدف این پسوند بسیار گسترده تر است و امکان دیده شدن شما بیشتر خواهد بود. اگر دامنه ی مورد نظر شما با پسوند .com قبلا استفاده شده است، از پسوندهای معتبر  که در اولویت های بعدی هستند استفاده کنید مانند .co و .net و .org و …

  1. ثبت پسوندهای دیگر دامنه ی منتخب

در صورتی که دامنه ی خود را انتخاب کرده اید، (منظور هم SLD و هم TDL) باقی پیشوندهای آن دامنه را نیز خریداری کنید و در انحصار خودتان باشد. این کار باعث میشود دامنه صرفا برای شما باشد و رقیبی نداشته باشید.

  1. کاراکترهای مورد استفاده در دامنه

برای نوشتن دامنه دقت کنید که چه کاراکترهایی استفاده میکنید. زیرا حرف به حرف دامنه مهم است.

  • از خط فاصله در بین کلمات استفاده نکنید.
  • از کاراکترهایی مانند & ) $ ^ @ + و … استفاده نکنید.
  • نام دامنه با خط تیره شروع و پایان نیابد
  • تعداد کاراکترها بیش از 63 کاراکتر نشود

  1. تشابه با دامنه ی برندهای شناخته شده

با  مثالی از کسب و کارهای سنتی شروع میکنیم تا کمی ملموس تر شود. مغازه کفش فروشی را تصور کنید که شناخته شده است و مدت زیادی است در آن محل فعالیت میکند. اگر در کنار این مغازه، فرد دیگری بیاید و کفش فروشی افتتاح کند آیا به راحتی شناخته و معتبر خواهد شد؟

انتخاب نام دامنه نیز به همین صورت است. سعی کنید دامنه‌ای انتخاب نکنید که مانند دامنه ی برند دیگری باشد و یا حتی ممکن است با آن اشتباه گرفته شود. این موضوع میتواند کپی برداری تلقی شود و امکان پیگیری قضایی وجود داشته باشد.

  1. دقت در شکل نوشتاری

بسیار پیش میاید که برخی کلمات آوای مشابه ولی نوشتار متفاوت دارند. فرض کنید که یک سایت موسیقی بخواهد دامنه ای به این شکل انتخاب کند. Musicforiranian.com

آوای کلمات مشابه میتواند این اشتباه را به وجود بیاورد: music4iranian.com

  1. عجله نکردن

از آنجایی که سالیان متمادی قرار است با وبسایت خود کار کنید، در انتخاب نام عجله نکنید و زمان زیادی را صرف بررسی کنید.

 

گردآورنده: فاطمه سرلک _ تیم محتوانویسی بلوباکس

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *