6 نکته برای ایجاد محتوای تعاملی برای مخاطبان در شبکه های اجتماعی


بازاریابان باید بدانند که اگر با مخاطبان خود به درستی تعامل نداشته باشند، از بازی در شبکه های اجتماعی عقب مانده اند. شما به عنوان بازاریاب یا صاحب کسب و کار باید در اسرع وقت شروع به ایجاد محتوای تعاملی برای مخاطبان خود در شبکه های اجتماعی کنید.

در ابتدا و پیش از هر چیزی باید بپذیریم که رسانه های اجتماعی محل تبلیغات نیستند. برای رونق بخشیدن به کسب و کارتان در شبکه های اجتماعی، به موارد دیگری بیش از صحبت کردن در مورد برند خود نیاز دارد. 3.8 میلیارد کاربر فعال در محیط اینترنت، وقت خود را صرف دیدن محتواهای تکراری نخواهند کرد. پس اگر محتوای تعاملی ندارید و تبلیغات یک طرفه میکنید، احتمال گم شدن شما در میان انبوه محتواها بسیار است.

با توجه به کاهش مداوم توجه کاربران، رقابت برای بازاریابان به طور پی درپی در حال افزایش است. این رقابت تا جایی افزایش میابد که تنها محتوای تعاملی میتواند فرصتی برای جلب توجه مخاطب داشته باشد.

محتوایی که حامل پیام یا داستان است، با مخاطب ارتباط برقرار می کند. سوق دادن مخاطب به تعامل، یکی از نیازهای موجود در دنیای بازاریابی شبکه های اجتماعی است. با نگاهی به تاریخچه ی شبکه های اجتماعی، کاملاً واضح است که محتوای تعاملی با کاربران ارتباط بهتری برقرار می کند. دلایل قابل توجهی برای کسب و کارها وجود دارد که اثبات کند چرا استفاده از محتوای تعاملی لازم و ضروری است. مواردی از قبیل:

  • نرخ تعامل بیشتر
  • بهبود تجربه کاربر
  • اشتراک گذاری بهتر

مقدمات لازم برای تولید محتوای تعاملی

  1. استراتژی خود را تدوین کنید

شما پیش از هر چیزی برای جلب توجه مخاطبان خود به یک استراتژی قوی نیاز دارید. امروزه رسانه های اجتماعی از محتوای برندها اشباع شده اند و به همین دلیل شما برای دیده شدن باید نوع محتوایی که میخواهید نشر دهید را لیست کنید. توجه به این که هر نوع محتوا چه کمکی به مخاطب میکند، ممکن است مشکل به نظر برسد. اما وقتی به آن توجه کنید خواهید دید که چه تاثیری بر بازاریابی شما خواهد داشت. با خاطر نشان کردن مزایایی که کاربران از محصول شما بدست میاورند شروع کنید. سپس استراتژی خود را طوری طراحی کنید که این مزایا را بازتاب دهد.

  1. از ابزارها کمک بگیرید

اگر تحت عنوان یک کسب و کار در رسانه های اجتماعی فعالیت دارید، هر آن چه که نیاز داشته باشید در دنیای دیجیتال وجود دارد. اما باید از این که مخاطب صرفا محتوای شما را بخواند، پا را فراتر بگذارید. در صورت نیاز از ابزارهایی مانند Adobe Spark ،Canva ، Fotor و … برای ایجاد محتوای تعاملی در پلتفرم های انتخاب شده استفاده کنید. علاوه بر این می توانید با استفاده از تقویم شبکه های اجتماعی، زمان بندی انتشار پست های خود را تنظیم کنید.

در دنیایی که 93٪ بازاریابان معتقدند که محتوای تعاملی بر خرید کاربران موثر است، از دست دادن این فرصت به ضرر شما تمام خواهد شد. برای بهتر استفاده کردن از رسانه های اجتماعی، ابزارهای زیادی برای کمک به شما در همین زمینه وجود دارد.

تولید محتوای تعاملی

اکنون که استراتژی خود را مشخص کرده اید، باید گام دیگری در جهت ارائه یک محتوای تعاملی در شبکه های اجتماعی بردارید. دنیای رسانه های اجتماعی با سرعت بالایی در حال رشد است و برای استفاده ی بهینه از محتوای تعاملی، مشاغل باید توجه مخاطبان مورد نظر خود را جلب کنند. در ادامه بهترین نکات برای ایجاد محتوای تعاملی در شبکه های اجتماعی را ذکر خواهیم کرد.

  1. محتوا را مطابق با مخاطب خود تولید کنید

قبل از اینکه مستقیماً به تولید محتوا بپردازید، کمی وقت بگذارید و چند سوال از خود بپرسید: کسب و کار من در شبکه های اجتماعی به کدام نوع مخاطب خدمت می کند؟

اکثر مخاطبان به دلیل مشغله ی زیاد، محتوای رسانه های اجتماعی را به سرعت پیمایش میکنند. به همین دلیل نیاز است که محتوای شما به قدری جذاب باشد که در این انبوه اطلاعات به خوبی دیده شود. اینفوگرافی می تواند بهترین روش برای ارائه محتوای بیشتر در کمترین زمان ممکن باشد. از طرف دیگر، اگر محصول شما از نظر بصری جذاب است، تصویربرداری و تهیه عکس و فیلم یا حتی GIF می تواند یک انتخاب عالی باشد.

82٪ از کاربران دنیای دیجیتال از خواندن وبلاگ های کسب و کارها لذت می برند. بنابراین اگر شما بتوانید از این مقالات با محتوای مرتبط به خوبی استفاده کنید انفجاری رخ خواهد داد. نکته ی حائز اهمیت این است که لازم است شما در این زمینه تجربه کسب کنید. پس از هیچ شکستی هراس نداشته باشید.

اگر مطمئن نیستید که چه نوع مخاطبی دارید، از نظرسنجی ها استفاده کنید. این کار می تواند به شما کمک کند تا بدانید مخاطبان شما از کجا آمده اند و به دنبال چه چیزی هستند. برای مثال برند استارباکس به طرز جالبی مخاطبان خود را با یک سوال تعاملی هدف قرار می دهد که کاربر را وادار به اقدام و پاسخ به سوالات استوری در اینستاگرام می کند. چنین تلاشی می تواند به برند کمک کند بازخورد و بینش بیشتری از مشتری خود کسب کند.

  1. از طریق اینفوگرافیک تعامل برقرار کنید

اینفوگرافیک در چهار سال گذشته بیشترین افزایش استفاده را در بین بازاریابان B2B داشته است. اما با افزایش چشمگیر رقابت، کسب و کار شما نیاز به ایجاد اینفوگرافیک های تعاملی دارد. بنابراین بر تولید اینفوگرافیکی متمرکز شوید که توانایی این را داشته باشد تا کاربر را از پیمایش متوقف کند و پاسخ او را به خوبی بدهد. این اتفاق زمانی رخ میدهد که می دانید محتوای شما اصطلاحا با مخاطب شما در تعامل است.

کوکاکولا یکی از بزرگترین و موفق ترین شرکت های تولید نوشیدنی است. این برند سفر تجاری خود را در زمینه تولید محصولات از طریق اینفوگرافیک نشان می دهد. با این روش حجم زیادی از اطلاعات را در کوتاهترین زمان به شما منتقل می کند.

  1. از طریق ویدئو ارتباط برقرار کنید

ویدئوها به تعاملی ترین محتواهای تولید شده در رسانه های اجتماعی شناخته میشوند و هر روز استفاده از آن گسترده تر میشود. در حقیقت ویدئوها پرمخاطب ترین و پرمتقاضی ترین محتوای تولید شده در رسانه های اجتماعی محسوب میشوند که از پتانسیلی که برای مشاغل به همراه دارد صحبت می کنند.

هنگام تولید محتوای ویدئویی باید بخشی از اطلاعات را به صورت پررنگ زیرنویس کنید. با این کار مخاطب شما 1.5 برابر بیشتر جذب تماشای ویدئوها میشود. این اطلاعات شما را ملزم می کند که ویدیوها را بر طبق تلفن های موبایل مناسب تر کنید تا به طور بالقوه به مخاطبان استفاده کننده از تلفن همراه دسترسی پیدا کنید. چرا که آمار آنها بسیار بالاست.

  1. نظرسنجی انجام دهید

مخاطبان شما در شبکه های اجتماعی مانند هر انسان دیگری هستند که پیچیدگی های خاص خود را دارند. بنابراین هرگز نباید شناخت آنها را متوقف کرد. نظرسنجی ها اهداف مختلفی مانند  شناخت مخاطبان یا نظر آنها در مورد محصول یا خدمتتان را دنبال می کنند. همچنین می توانند به طور بالقوه درک و بینشی از کارتان به شما دهند که معمولاً از طریق تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی به دست نمی آیند.

نظرسنجی ها به عنوان قدیمی ترین شکل محتوای تعاملی محسوب میشوند. با توجه به تفاوت های موجود در بین مشاغل و نوع کسب و کارتان، می توانید از روش های مختلف نظرسنجی برای به دست آوردن اطلاعات استفاده  کنید.

  1. ارزیابی منظم تعامل

اگر به توانایی تولید محتوای تعاملی در رسانه های اجتماعی دست پیدا کرده اید، هیچ گاه ارزیابی آنها را دست کم نگیرید. تعامل می تواند موقتی باشد اما وقتی ارزیابی منظم انجام می شود، احتمال تعامل مجدد افزایش می یابد. همچنین ارزیابی راه دیگری برای شناخت مخاطب از طریق پرسش های مطرح شده محسوب میشود.

  1. دنبال کنندگان خود را نشان دهید

یکی از ساده ترین و در عین حال قدرتمندترین روش ها برای ایجاد محتوای تعاملی در شبکه های اجتماعی، نمایش فالوورهای خود است. ثابت شده است که تگ کردن کاربران می تواند به کسب لایک و کامنت بیشتر کمک کند. به چه دلیل؟ هنگامی که دنبال کنندگان خود را بخشی از داستان خود می کنید، مخاطبتان احساس ارزش می کند. علاوه بر آن سایر دنبال کنندگان بالقوه (و مشتریان) نیز آن را به عنوان یک نشانه اعتماد می بینند که آنها را ترغیب می کند تا شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنند.

به عنوان مثال برند KEAP اغلب از مشتریان راضی خود دعوت می کند تا نظرات خود را در مورد خدماتشان به اشتراک بگذارند و در شبکه های اجتماعی خود ویدئویی کوتاه به اشتراک بگذارند.

 اگر بودجه لازم برای تولید محتوای ویدئویی را ندارید یا مشتریان شما مایل نیستند که نقش اصلی ویدیوهای شما را به عهده بگیرند، می توانید گام های زیر را طی کنید:

  1. با مشتری های خود تماس بگیرید
  2. از آنها بخواهید نظرات خود را به اشتراک بگذارند
  3. می توانید عکس های مربوط به آنها را پیدا کرده
  4. با قرار دادن نقل قول های مشتری روی تصاویر، آنها را در شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار دهید

 

 

منبع: digitalagencynetwork.com

گردآورنده: فاطمه سرلک _ تیم محتوانویسی بلوباکس

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *